Een leefkeuken

keuken jeroen & marieke

Oktober 2012 – een leefkeuken

Een ruimte…….in dit geval de keuken. Het eerste wat in mij opkomt is het beeld van een donkere en kleine keuken. Nu was het eerste bezoek op een avond….vandaar. Vanaf de buitenkant is het behoorlijk hoog, alleen door het verlaagde plafond, krijg je het gevoel te willen bukken.

Hoe zou de ruimte eruit zien als je…………….het plafond eruit zou halen.

Via een trapje op het zoldertje gekeken. Naast de vele spinnewebben, leidingen en bedrading zie ik een prachtige muur. Wat een verrassing. Verschillende soorten stenen: kloostermop, utrechtse steen, ijsselsteen etc. Een allegaartje maar wel een muur met ballen.

Mijn hart begint direct sneller te kloppen, en ik zie het eigenlijk al voor me.

Ik maak een plan: het ontwerp moet voor zichzelf spreken en met de jaren alleen maar mooier worden.

Het huis vraagt niet om een leefkeuken uit de showroom maar eentje die een unieke uitstraling moet gaan krijgen. Door materialen te hergebruiken en dit te combineren met nieuwe en eigentijds maak je die uitstraling.

Het is niet alleen duurzaam, verspillen zit nu eenmaal niet in mijn manier van werken, maar het heeft een stuk geschiedenis. Het gebruikte hout voor de kastfronten zijn oude vloerdelen uit een monumentale boerenwoning aan de Breeweg in Middelburg.

De op maat gemaakte keuken en de “stapelkast” is dan ook uniek.